Щоб насолоджуватися свіжими і хрусткими огірками всю зиму, дотримуйтесь цих перевірених методів зберігання. При правильній підготовці та умовах ваші огірки збережуть свою крихтість та смак.
Інгредієнти:
0,5 кг кропиви.
1 кг солі.
Огірки (до 10 кг).
Інструкції:
Ми не банк і не готель: у Польщі втомились від ролі "рятівника" України
Пільги на автоцивілку: хто з українців зможе заощадити на страховці у 2025 році
"Підвіз - заборонено!": українцям загрожують штрафи до 34 тисяч гривень за нелегальних пасажирів
Навіть мізерні пенсії стануть розкішшю в Україні: що готує влада
Ретельно вимийте огірки та висушіть їх та видаліть хвостики.
Потім вимийте та наріжте кропиву.
Візьміть велику емальовану бочку або каструлю.
Насипте на дно шар солі завтовшки близько 1 див.
Покладіть шар огірків поверх солі.
Посипте ще сіллю і додайте шар рубаної кропиви.
Продовжуйте чергувати шари огірків, солі та кропиви, доки не будуть використані всі овочі.
Після цього переконайтеся, що верхній шар складається з кропиви та солі.
Накрийте ємність марлею і помістіть вантаж зверху і зберігайте в прохолодному місці протягом 72 годин.
Згодом злийте розсіл з ємності і перекладіть огірки в банки.
Приготуйте новий розсіл, змішавши 2 столові ложки солі з 4 склянками води. Заповніть банки.
Так, цей метод допоможе зберегти ваші огірки свіжими та хрумкими до Нового року, дозволяючи вам насолоджуватися їх чудовим смаком протягом усіх зимових свят.
Читайте також:
Як зберігати картоплю, щоб вона не проростала і пролежала до наступного літа
Як правильно зберігати продукти, щоб вони завжди були свіжими та довго не псувалися