Щоб насолоджуватися свіжими і хрусткими огірками всю зиму, дотримуйтесь цих перевірених методів зберігання. При правильній підготовці та умовах ваші огірки збережуть свою крихтість та смак.

Інгредієнти:

0,5 кг кропиви.

1 кг солі.

Огірки (до 10 кг).

Інструкції:

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Ретельно вимийте огірки та висушіть їх та видаліть хвостики.

Потім вимийте та наріжте кропиву.

Візьміть велику емальовану бочку або каструлю.

Насипте на дно шар солі завтовшки близько 1 див.

Покладіть шар огірків поверх солі.

Щедрий урожай огірків, фото: youtube.com

Посипте ще сіллю і додайте шар рубаної кропиви.

Продовжуйте чергувати шари огірків, солі та кропиви, доки не будуть використані всі овочі.

Після цього переконайтеся, що верхній шар складається з кропиви та солі.

Накрийте ємність марлею і помістіть вантаж зверху і зберігайте в прохолодному місці протягом 72 годин.

Згодом злийте розсіл з ємності і перекладіть огірки в банки.

Приготуйте новий розсіл, змішавши 2 столові ложки солі з 4 склянками води. Заповніть банки.

Так, цей метод допоможе зберегти ваші огірки свіжими та хрумкими до Нового року, дозволяючи вам насолоджуватися їх чудовим смаком протягом усіх зимових свят.

Читайте також:

Як зберігати картоплю, щоб вона не проростала і пролежала до наступного літа

Про це вам ніхто не розповість: чим посипати цибулю, щоб вона завжди була свіжою і дуже довго зберігалася

Як правильно зберігати продукти, щоб вони завжди були свіжими та довго не псувалися