16 жовтня Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді, де подав план перемоги, про який він так багато говорив раніше.

План містить 5 пунктів, які оголосив Президент України, та 3 серкетні пункти.

Зеленський наголосив на тому, що якщо план підтримають, ми можемо завершити війну не пізніше наступного року. Тривожною стала заява про те, що зараз Україна воює не лише з росією, а одразу з трьома країнами: Іраном та Північною Кореєю.

Верховна Рада, фото: hyser.com.ua

Більшість пунктів розраховані детально за часом, але цей план перемоги можна реалізувати лише за допомогою партнерів.

"Росія має пограти. Це не заморозка, це не торгівля суверенітетом, ми маємо реалізувати план перемоги і змусити Росію бути на саміті світу" .

Популярні новини зараз

А ось такого ще не було: від ТЦК тепер не сховатися - мобілізація виходить на новий рівень

Виїзд чоловіків за кордон: до Міноборони розповіли, скільки військових не повернулося "з відпустки"

Створені для багатства: ці три знаки Зодіаку народжені, щоб купатися в грошах

Вже з першого листопада: українських водіїв повідомили про обмеження швидкості на дорогах

Показати ще

Попередньо пункти:

Перший — запрошення України до НАТО вже зараз.

Другий - оборона ( "Нам потрібно нарощувати власне виробництво, а також збільшення допомоги від західних партнерів" ).

Третій – "Україна пропонує розмістити на своїй землі комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, якого буде достатньо для захисту України від будь-якої військової загрози з боку Росії". Цей пункт має на увазі те, що росія йде на переговори, або втрачає свою здатність воювати.

Володимир Путін, фото: youtube.com

Четвертий - стратегічний економічний потенціал ( "Світ - завдяки економічній силі та тиску на Росію: зокрема, обмеження цін на нафту та експорт" ).

П'ятий – розрахований на повоєнний час. "Після війни ми матимемо один із найдосвідченіших військових контингентів. Людей, які мають військовий досвід, досвід роботи з міжнародною зброєю. Це гарантія безпеки в Європі. Це гідна місія для наших Героїв".

Бійці ЗСУ, фото: youtube.com

Володимир Зеленський зазначив, що партнери, яким було представлено цей план поїбди, поставилися до нього дуже практично і зараз працюватимуть над деталями.

Також він додав, що часто від партнерів чує слово "переговори", але рідко чує "справедливість". Президент стверджує, що Україна відкрита до дипломатії, але чесної, оскільки українці заслуговують на гідний світ.

"План перемоги - це гарантія, що божевільні у Кремлі втратять можливість воювати... Росія має втратити контроль над Україною і має втратити навіть бажання робити це" , - сказав Володимир Олександрович.

Читайте також:

Другий Саміт світу не гарантує: українцям розповіли про участь Росії та кінець війни.

Польща готується до вторгнення Росії та Білорусі: будівництво ровів, встановлення підземних мін для підриву доріг.