Заточення кухонного ножа необхідне для підтримки його продуктивності, і ви можете зробити це навіть без спеціальних заточувальних інструментів.

Необхідні матеріали:

Керамічний посуд (перевернутий).

Поставте керамічну тарілку нагору дном на рівну робочу поверхню. Переконайтеся, що "неглазурований" край внизу відкритий.

Тримайте ножа за ручку і помістіть лезо проти неглазурованого краю керамічної миски під кутом 30–45 градусів.

Повільно проведіть ножем по неглазурованому краю керамічного посуду, починаючи від основи леза біля ручки та рухаючись до кінчика.

Популярні новини зараз

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Заточення ножів

Повторіть рух 5–10 разів, підтримуючи постійний кут.

Після цього переверніть лезо і повторіть процес заточування з іншого боку ножа, забезпечуючи рівномірне заточування з обох боків.

Пошукайте темну мітку на дні, яка вказує на те, що кераміка подрібнює дрібні металеві частинки. Продовжуйте процес, доки лезо не досягне бажаної гостроти.

Після заточування промийте ножа, щоб видалити залишки металу, а потім витріть його рушником.

Читайте також:

Як правильно зберігати продукти, щоб вони завжди були свіжими та довго не псувалися

Як боротися з гіпертонією: ви здивуєтеся, але допоможуть звичайне насіння – народний метод наших бабусь

Борги за комуналку: кому спишуть усі "хвости" і за яких умов