В Україні банки почали запроваджувати нові фінансові санкції для тих, хто порушує правила фінансового моніторингу. Ці штрафи, які деякі банки називають «комісією» чи «винагородою», можуть сягати 20% від залишку на рахунку.

Згідно зі звітом «Мінфіну», як пише «obozrevatel», банки зберігають конфіденційність подробиць своїх процедур фінансового моніторингу. Це на додаток до правил, встановлених Національним банком України, та вимог законодавства, оскільки кожен банк також розробляє власні конкретні інструкції, щоб не дати клієнтам знайти способи обійти їх.

У рамках цих зусиль з моніторингу банки стали експертами у швидкому блокуванні підозрілих транзакцій та рахунків. Коли рахунок блокується, банк зазвичай просить власника рахунку надати відомості про транзакції та походження коштів.

Якщо не виявлено жодної незаконної діяльності, але банк, як і раніше, вважає діяльність клієнта підозрілою або ризикованою, він може закрити рахунок і переказати кошти в інший банк або надати їх готівкою.

Карта банку: скрін з відео

Ось тут і вступає в гру новий штраф. При переказі або видачі коштів із зазначеного рахунку деякі банки почали застосовувати цей фінансовий штраф, який може сягати 20% від суми. У деяких випадках це позначено як штраф, а в інших як додаткова комісія.

Популярні новини зараз

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Фінансовий аналітик Василь Невмержицький пояснив, що умови цих бар'єрних тарифів, як правило, докладно прописані в угоді клієнта з банком.

У угоді також обумовлюються зобов'язання клієнта щодо надання документів, що підтверджують, для різних транзакцій, таких як договори, митні декларації або квитанції про виконані роботи.

У разі невиконання цих вимог, наприклад, несвоєчасного надання документації, банк має право застосувати цей штраф, який може сягати 20% від суми.

Читайте також:

Пенсіонери зможуть отримувати від 5 тисяч: кому вистачить на комуналку без субсидії та навіть на продукти

Від закруток на зиму доведеться відмовитись: ціни на ключові овочі різко змінилися

Українцям виплатять по 8 тисяч гривень: умови компенсації