У разі житлових субсидій важливо прояснити, хто вважається частиною домогосподарства та як їхній статус резидента впливає на розрахунок.

У мережі розмістили докладний посібник про те, як впоратися з описаною ситуацією, щоб не відмовили або не позбавили допомоги.

До домогосподарства для цілей субсидії входять усі особи, зареєстровані у житловому приміщенні, якщо тільки вони не перебувають за кордоном понад 60 днів на день призначення субсидії (Постанова Кабінету Міністрів № 848, пункт 24).

Якщо кількість осіб, які фактично проживають у приміщенні, менша від кількості зареєстрованих, стандарти соціального житла та розрахунки доходів ґрунтуються лише на фактичних жителях (Постанова Кабінету міністрів № 848, пункт 25).

Дохід членів домогосподарства, які зареєстровані, але не проживають за адресою, не включається до загального доходу домогосподарства для розрахунку субсидії.

Враховується лише дохід тих, хто фактично мешкає в сім'ї.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Отримайте необхідні документи, щоб не було жодних проблем:

Довідка про склад сім'ї та фактичне місце проживання: запросіть її у виконавчого органу сільської (селищної, міської) ради вашої територіальної громади. Вона підтверджує, хто проживає за адресою, і може бути використана на підтвердження вашого фактичного місця проживання.

Акт перевірки: цей звіт, що ґрунтується на наказі Міністерства соціальної політики № 190, підтвердить ваш статус проживання.

Призначення субсидії, фото: youtube.com

Подайте документи:

Надайте Пенсійному фонду довідку про склад сім'ї та акт перевірки, який підтверджує ваше фактичне місце проживання.

Переконайтеся, що дружина пасинка надала документи, що підтверджують її проживання за іншою адресою, та довідку про склад сім'ї, в якій зазначено, що вона не проживає з вами. (У цьому випадку вона може звертатися за субсидією).

Також після подання правильної документації запитайте перегляд рішення про субсидії на основі оновленої та точної інформації про склад домогосподарства та місце проживання.

Після подання документів зв'яжіться з Пенсійним фондом, щоб переконатися, що ваша заява розглядається та обробляється.

Якщо у вас виникнуть труднощі, розгляньте можливість звернення до консультанта з соціальних послуг або в юридичну службу за допомогою у процесі.

Читайте також:

Тарифи на комуналку вже затвердили: що підготували українцям до опалювального сезону

Комуналка буде дешевшою: "Нафтогаз" приємно здивував українців – як отримати

Українцям пропонують нову субсидію: кому та скільки грошей виплатять