В Україні вносяться суттєві зміни до військового податку, що призводить до суттєвих відрахувань із зарплат українців. Про це повідомив голова фінансового комітету Данило Гетьманцев.

Ставка військового податку збільшується з 1,5 до 5% для фізичних осіб. Це збільшення відіб'ється на вирахуваннях із заробітної плати.

Особи, які входять до третьої податкової групи, сплачуватимуть військовий податок у розмірі 1% від своїх доходів. Однак юридичні, які перебувають на єдиному податку у третій групі, не оподатковуватимуться цим додатковим податком.

Доходи від підвищеного військового податку спрямовуватимуться через спеціальний фонд безпосередньо на підтримку Збройних сил України.

Ця підвищена ставка є тимчасовою і застосовуватиметься лише у період воєнного стану. Після скасування військового стану ставка податку повернеться до попереднього рівня.

Податки

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Ви це викидаєте і не замислюєтеся: які відходи врятують вашу моркву від шкідників

Показати ще

Запропоноване підвищення податку на надприбутки банків з 25% до 50% скасовано. Це рішення було ухвалено у відповідь на серйозні заперечення з боку Національного банку України та Міністерства фінансів.

Спочатку очікувалося, що збільшення військового податку принесе 125 мільярдів гривень для Збройних Сил. Проте із змінами очікувана сума була знижена до 30,1 мільярда гривень, і ця цифра може ще зменшитися до остаточного читання законопроекту.

Читайте також:

Підвищена субсидія на осінь: на кого чекає хороша допомога в опалювальному сезоні

Українців чекають нові космічні податки: який "сюрприз" підготувала влада

Пенсіонери цього чекали: які соцвиплати, надбавки та доплати до пенсії ще будуть у 2024 році