Пельмені - популярна страва, відома своїм чудовим смаком і простотою приготування, але іноді вони можуть злипатися або прилипати до дна каструлі під час приготування.

Щоб вони були ідеально приготовлені, соковиті та роздільні, кухарі рекомендують наступні поради:

Використовуйте один літр води на кожні 300 г пельменів. Це гарантує, що вони мають достатньо місця для рівномірного приготування.

Нагрійте воду приблизно до 50 °C, перш ніж додавати сіль та спеції. Це допоможе поступово приправити воду.

Зменште вогонь до середнього, перш ніж додавати заморожені пельмені до приправленої води. Не додавайте їх у холодну або киплячу воду.

Варіть їх протягом 8-12 хвилин, залежно від розміру. Як тільки вони випливуть на поверхню, зменште вогонь, щоб тісто не розвалилося, і продовжуйте готувати ще 3-5 хвилин.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Пельмені на обід, фото: youtube.com

Додайте у воду дві столові ложки олії, щоб пельмені не прилипали один до одного або до каструлі. Після того, як вони випливуть на поверхню, влийте склянку холодної води, щоб вони не лопнули, і щоб зменшити прилипання, викликане різницею температур.

Також використовуйте велику каструлю з великою кількістю води. Невелика каструля з недостатньою кількістю води може призвести до прилипання.

Не розморожуйте пельмені перед приготуванням. Готування їх прямо з морозилки допомагає зберегти тісто цілим та мінімізує прилипання.

Читайте також:

Як позбутися запаху секонд-хенду з одягу: трюки, які усунуть неприємний "фон"

Це ніяк не зупинити: потужна хвиля подорожчання накриє основні продукти харчування

Так роблять в Італії: як потрібно варити макарони, щоб вони не злипалися, а смак був більш насиченим