Уряд України запускає нову програму, спрямовану на надання фінансової підтримки внутрішньо переміщеним особам, приділяючи особливу увагу людям похилого віку та людям з обмеженими можливостями, як пише «znaj.ua».

Ця ініціатива, як повідомив Сергій Козир, член парламентського комітету з прав людини, спрямована на покращення умов життя найбільш вразливих громадян, які були змушені залишити свої будинки через війну, що триває.

Програму структуровано таким чином, щоб спрямовувати платежі на надання персоналізованого стаціонарного догляду через соціальних працівників. Це означає, що кошти «слідуватимуть за людиною», гарантуючи, що соціальні послуги будуть адаптовані до індивідуальних потреб кожного учасника.

Виплати: скрін з відео

Спочатку ініціативу буде запущено в пілотному режимі, що дозволить уряду оцінити її ефективність та внести необхідні корективи. ВПО, зацікавлені в участі у програмі, повинні будуть подати заявку до місцевого органу влади та підписати контракт із соціальним працівником, який надаватиме необхідні послуги. Фінансова підтримка виплачуватиметься частинами через Фонд соціального захисту осіб з обмеженими можливостями.

Місцева влада має створити організації з персоналом, який надаватиме пряму допомогу літнім людям та інвалідам у рамках цієї програми. Цей підхід спрямований на підвищення якості догляду та підтримки, доступних тим, хто найбільше потребує цих складних часів.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Читайте також:

Пенсіонери матимуть сюрприз на честь дня народження: як отримати і що це буде

65-річним пенсіонерам покладено надбавки: на яку суму можна розраховувати

Пенсіонерів викликатимуть у ТЦК: на кого чекає військовий облік, а на кого мобілізація обійде стороною