Українцям повідомили про можливість отримання двох видів соціальної допомоги одночасно, що відбувається рідко, оскільки зазвичай громадянам призначається лише один вид виплати. Про це повідомляють «novyny.live».

Департамент соціальної політики міської ради роз'яснив, що малозабезпечені внутрішньо переміщені особи мають право на отримання як житлових виплат, так і соціальної допомоги для малозабезпечених сімей одночасно.

Відповідно до статті 3 закону «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», право на соцдопомогу мають сім'ї, які постійно проживають на території України, а також інші малозабезпечені сім'ї у випадках, визначених законом.

Для отримання права на отримання допомоги середньомісячний дохід сім'ї має бути нижчим за прожитковий мінімум, встановлений законом, як зазначено в «Державному бюджеті» на 2024 рік, залежно від складу.

З 1 березня цього року уряд ухвалив, що житлова допомога для ВПО буде включатися до сукупного доходу сім'ї за дотримання певних умов:

Якщо ВПО працездатного віку не працює і не робив жодних внесків на обов'язкове державне соціальне страхування протягом розглянутого періоду, житлова допомога зараховуватиметься до сукупного доходу сім'ї.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Якщо в сім'ї є людина працездатного віку, яка повернулася з-за кордону (перебуваючи там не менше 90 днів) і не зареєстрована як ВПО, не працює, не сплачувала або не сплачувала внески до системи соціального страхування та подає заяву на державну соціальну допомогу протягом 15 робочих днів після повернення в Україну, житлова допомога включатиметься до сукупного доходу сім'ї.

Це означає, що громадяни можуть одночасно отримувати як фінансову допомогу на житло для ВПО, так і допомогу для малозабезпечених сімей. Однак важливо враховувати, що якщо в сім'ї є безробітні, які можуть працювати, або ті, хто не сплачує внески у соціальне страхування, житлова допомога для ВПО буде включена до загального доходу сім'ї. Це включення може вплинути на право отримання допомоги для незаможних.

Читайте також:

Пенсії у вересні не буде: кого позбавлять головних виплат

Пенсіонери цього чекали: які соцвиплати, надбавки та доплати до пенсії ще будуть у 2024 році

Потужна допомога в опалювальному сезоні: народу виплатять величезні суми, щоби пережити зиму