В Україні регулярно приймаються нові закони і не всі українці встигають та й хочуть слідувати за цим. Тим більше, ті, хто не цікавиться політичним життям України.

Але буває таке, що Верховна Рада ухвалює закони, які дуже сильно впливають на життя українців, а незнання законів не звільняє нікого від відповідальності.

Верховна Рада. Фото: скріншот Youtube-відео

Наприклад, з 1 вересня 2024 року набув чинності закон, який забороняє продаж на території України одного популярного товару. Ці зміни є частиною масштабної кампанії, спрямованої на посилення контролю за оборотом потенційно небезпечних для здоров'я товарів.

Відповідно до Закону України № 3553-ІХ від 16 січня 2024 року, вносяться суттєві корективи до регулювання ринку нікотинсодержащих продуктів. Зокрема забороняється реалізація старих залишків без акцизних марок.

Тепер угоди щодо ввезення та реалізації товарів з кодом 2404 91 90 00 ("Інші нікотовмісні продукти для орального застосування") тепер оподатковуватимуться акцизним податком. Виробники та імпортери мали подати заявки на отримання акцизних марок до 1 вересня 2024 року.

Популярні новини зараз

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку

Неприємності розпочнуться одразу під під'їздом: які документи у вас можуть перевірити під час війни

Показати ще

Сигарета. Фото: Myriams-Fotos с сайта Pixabay

З 1 вересня продажі, зберігання та транспортування нікотинсодержащих продуктів без акцизного коду стають забороненими. За порушення нових правил передбачено значні штрафи. Підприємці зобов'язані отримати акцизні марки, сплатити їх вартість та податок.

Кінцеві споживачі, ймовірно, відчують підвищення цін на електронні сигарети та подібні товари. Однак це може мати позитивний ефект: більш висока вартість може стати додатковим стимулом для відмови від куріння.

Читайте також:

До будинку кожного українця прийдуть "гості": штрафуватимуть, але не через мобілізацію.

Чи піднімуть тарифи на воду за електроенергією: що побачить народ у платежах.