Кожна домогосподарка та господар знають, що найпростіший спосіб почистити плиту — зайнятися безладом одразу після його появи. Однак у реальному житті це не завжди можливо, і вам доведеться мати справу із засохлим жиром, плямами та сажею.

Вода та звичайні миючі засоби не завжди справляються з цим завданням, але ці поради можуть допомогти. Вам знадобиться лише кілька основних інгредієнтів, які, швидше за все, вже є на вашій кухні.

Щоб створити потужний розчин, що чистить, вам знадобиться засіб для миття посуду, харчова сода і оцет. Змішайте їх в рівних кількостях, щоб вийшов засіб для чищення, який добре підходить для емальованих газових плит, поверхонь з нержавіючої сталі або склокерамічних варильних панелей.

Розподіліть суміш по всій поверхні плити і залиште на п'ять хвилин. Потім зіскребіть стійкий бруд. Промийте чистою водою та повністю висушіть поверхню.

Щоб очистити пальники, розчиніть суміш у воді. Поки ви працюєте з поверхнею плити, дайте пальникам увібрати цей розчин.

Газова плита. Фото: скріншот YouTubе

Популярні новини зараз

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Після замочування будь-яка сажа повинна легко видалитись губкою. Для більш складних плям може допомогти трохи харчової соди. Промийте пальники водою та ретельно висушіть їх.

Грати можуть бути найскладнішою частиною для очищення через їх форму, через яку їх важко повністю занурити в розчин, що чистить. Ось трюк: змішайте 300 мл оцту, 50 мл засобу для миття посуду та 200 мл води.

Щедро розпиліть цей розчин на ґрати та помістіть їх у пакет. Запечатайте його, щоб вода не виходила, і залиште приблизно на годину. Для сильніших відкладень вам, можливо, доведеться залишити його на ніч. Після замочування бруд повинен легко відійти. Промийте решітки водою, і вони будуть як нові.

Читайте також:

Як підвищити імунітет і спалити жир одночасно: прянощі, які змінять ваше життя

Чому швидко розряджається смартфон і як це виправити: "літатиме" як новенький