Якщо ця зима виявиться м'якою, українці можуть зіткнутися із відключеннями електроенергії на кілька годин щодня, вважає Олександр Харченко, директор Центру енергетичних досліджень.

Однак у разі екстремально холодної погоди, особливо коли температура опуститься до -10...-15°C, відключення електроенергії може тривати до 10-14 годин на день, незважаючи на всі зусилля енергетиків.

"На жаль, взимку, що б ми не робили, якщо буде мороз мінус 10-15°C, то обмеження у 10-14 годині на добу неминучі", - заявив фахівець.

Харченко пояснив в інтерв'ю «Еспресо», що хоча тепліша погода призведе до менш серйозних обмежень — можливо, лише 2-4 години відключень на день — ці мінімальні перебої можуть не сприйматися населенням так серйозно.

Блекаут

У гіршому випадку, особливо якщо російські війська широко і безперервно обстрілюватимуть об'єкти енергетичної інфраструктури, можуть бути тривалі періоди без електроенергії, що триватимуть до двох діб. Харченко підкреслив, що ця похмура можливість є частиною нинішньої реальності, з якою стикається Україна.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

"І це, на жаль, теж реальність", - додав Харченко.

Читайте також:

Графіки відключень світла 5 вересня: у ДТЕК та Укренерго терміново попередили про зміни

Що нам готує доля: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на вересень

Українцям пропонують нову фінансову допомогу: час є до 16 числа