У вересні середньостиглі та пізні сорти капусти продовжують процвітати на багатьох садових ділянках. На цьому етапі росту рослині потрібна суміш основних поживних речовин: калій, фосфор і невелика доза азоту, яку часто не беруть до уваги.

Без цих важливих елементів качани капусти будуть важко розвиватися належним чином, їм не вистачатиме пружності, смаку і бажаного соковитого хрускоту. Крім того, культури, які не одержують цих поживних речовин, як правило, мають набагато більш короткий термін зберігання.

Якщо ви хочете, щоб ваша капуста росла ароматною і добре зберігалася після збирання врожаю, дуже важливо правильно її підгодовувати та захищати від шкідників. Згідно з експертними порадами, є простий спосіб досягти цих результатів.

Урожай капусти, фото: youtube.com

Як підгодовувати та захищати капусту у вересні:

Щоб приготувати розчин, почніть з того, що заповніть велику ємність 10 л води. Потім додайте столову ложку монофосфату калію для забезпечення необхідними мінералами. Для підвищення рівня азоту змішайте 1 столову ложку 10% аміаку. Нарешті, щоб захистити капусту від поширених шкідників, таких як капустяні черв'яки та слимаки, додайте 100 мл 9% оцту.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Коли розчин буде готовий, щедро обприскуйте рослини капусти. Ця суміш служить як добривом, багатим на поживні речовини, так і засобом від шкідників, забезпечуючи здоровий, високоякісний урожай до кінця сезону.

Читайте також:

Додайте це в ґрунт восени і наступного року врожай буде в рази ряснішим: город таке обожнює

Найкращі дні для збирання врожаю моркви: буде соковитою та солодкою, як у кролика Багз Банні

Кабачки плодоноситимуть аж до зими: як мати свіжий урожай навіть не в сезон