Тарифи на газ для населення в Україні залишаться незмінними до кінця опалювального сезону, але найближчим часом зростання цін неминуче, вважає Роман Ніцович, директор із досліджень аналітичного центру DiXi Group.

В ефірі «Українського радіо» він пояснив, що поточний ринок газу в Україні фактично «заморожений», постачальники не можуть підняти ціни вище за рівень, установлений 24 лютого 2022 року.

Однак цей мораторій, зрештою, доведеться зняти в рамках зобов'язань України перед Європейським союзом. Уряд працює над «дорожньою картою» щодо поступового приведення тарифів на газ та електроенергію до ринкового рівня, гарантуючи, що ці ціни покриють витрати виробників, постачальників та мережевих операторів.

Газ. Фото: YouTube

Ніцович підкреслив, що хоча ціни на газ для населення зростуть не раніше квітня наступного року, у майбутньому зростання, швидше за все, можливе. Чи відбуватимуться ці підвищення поступово або швидшими, поки невідомо.

"Уряд у рамках зобов'язань, узятих перед Європейським Союзом, планує розробити так звану «дорожню карту» лібералізації цін - приведення цін на газ та електроенергію до ринкового рівня, який покриває всі витрати виробників, постачальників та операторів мереж. Тому рано чи пізно цей рух відбуватиметься", – попереджає фахівець.

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Читайте також:

Комуналка стане "безкоштовною": платити більше не доведеться

Нові покарання за борги по комуналці: цього вже ніхто не очікував - штраф здасться "пшиком"

В Україні переглянули тарифи на комуналку: на що доведеться витратити найбільше