ТЦК України можуть готуватися до можливих серйозних змін та потенційних масштабних скорочень персоналу, при цьому багато співробітників, можливо, буде переведено на передову. Ці події привернули увагу після заяв експерта Вадима Трухана в TikTok, повідомляє "znaj.ua".

Трухан пояснює, що перебудова ТЦК обумовлена ​​двома ключовими факторами. По-перше, як повідомляється, військове керівництво України готує певний план. По-друге, зростає невдоволення ефективністю ТЦК, особливо з урахуванням високих темпів мобілізації. За його прогнозами, до 80% співробітників ТЦК можуть бути переведені на іншу роботу до жовтня-листопада.

"Ті військові, які засіли в ТЦК, швидше за все, будуть відправлені на фронт", - сказав Трухан.

Він додав, що роль переслідування ухилянтів від призову повернеться до військової поліції, а адміністративним документообігом займатимуться Центри адміністративного обслуговування.

ТЦК

В результаті ТЦК можуть зазнати значної реструктуризації, якщо не «розпуску» в їхньому нинішньому вигляді.

Популярні новини зараз

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Як позбутися мишей на дачі або в селі: просто посадіть ці рослини по периметру ділянки

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Нещодавні зусилля ТЦК щодо мобілізації призвели до деяких спірних ситуацій. В одному випадку в Яремчі, Івано-Франківській області, водія туристичного автобуса з Полтави було затримано після того, як співробітники ТЦК виявили, що він був призовного віку без відстрочки.

Водій погодився пройти медичне обстеження та пізніше був відправлений на базову військову підготовку після того, як його визнано придатним до служби. Внаслідок цього пасажири, включаючи дітей, опинилися у скрутному становищі, викликав громадське обурення.

Читайте також:

Осіння мобілізація "поставить на вуха" кожного: улов ТЦК буде в рази жорсткішим

Посилення мобілізації з вересня: кого покличуть насамперед

Примусова "бусифікація" на вулиці: як суд покарав ТЦК