Українці, які накопичили борги за житлово-комунальні послуги, можуть зіткнутися з істотними наслідками, включно з обмеженнями на продаж або заповіт своїх квартир.

Цю проблему висвітлив народний депутат України, перший заступник голови Комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко в інтерв'ю телеканалу «Київ24».

Він зазначив, що, незважаючи на мораторій на підвищення тарифів, чимало мешканців, особливо в Києві, не платять за послуги водопостачання. Це проблематично, оскільки, якщо кияни платять за водовідведення 37 гривень на місяць, то в інших містах, наприклад, в Умані, вони платять до 120 гривень.

Комуналка

Нардеп наголосив на необхідності вжиття законодавчих заходів для вирішення зростаючої проблеми неоплачених комунальних послуг. Він припустив, що одним із можливих рішень може стати запровадження обмежень на операції з нерухомістю.

Зокрема, неоплачені борги можуть стати тягарем для майна, не дозволяючи власникам продавати чи передавати квартири у спадок доти, доки борги не будуть погашені. На думку Кучеренка, цей захід забезпечить справедливість і спонукає мешканців виконувати свої фінансові зобов'язання.

Популярні новини зараз

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Читайте також:

"Ощадбанк" приготував приємний сюрприз: дадуть гроші на комуналку та ліки

Комуналка стане "безкоштовною": платити більше не доведеться

Нові покарання за борги по комуналці: цього вже ніхто не очікував - штраф здасться "пшиком"