Є дуже важлива інформація щодо поточного стану енергетичного сектору України. Російські війська продовжують навмисно атакувати енергетичну інфраструктуру України, спричиняючи постійні збої.

Поки українські енергетики невпинно працюють над розв'язанням цих проблем, повне відновлення забере роки.

Україна розробила стратегію щодо пом'якшення наслідків російських атак на її генерацію енергії. Цей план включає шунтування розподільчої енергії, що дозволяє коригувати попит і пропозицію за рахунок імпорту або експорту електроенергії.

Тепер Україна має можливість купувати електроенергію в Європі. Раніше надлишок енергії призводив до зупинки ядерних реакторів через експортні обмеження.

За словами експерта з енергетики Закревського, децентралізація енергетичної системи протягом наступних двох років може зробити її набагато менш уразливою для атак. Розподіливши енергетичні ресурси, противникам буде набагато складніше суттєво вплинути на енергосистему.

Відключення світла

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

"Працювати з надлишком або нестачею можна, застосовуючи експорт або імпорт електроенергії. У будь-який момент Україна зможе закупити її у Європи або Європа у нас. Раніше були випадки, коли ми не могли експортувати енергію, проте її було в надлишку, через що доводилося відключати атомні реактори", – сказав Закревський.

Нагадуємо, що 26 серпня Росія завдала одного із своїх найбільших ракетних ударів по Україні з головною метою паралізувати енергетичний сектор. Після цієї атаки Україна знову запровадила суворі графіки відключення електроенергії для усунення збитків.

Підсумовуючи, стає зрозуміло, що через дикі обстріли ворога Україні знадобляться роки, щоб відновити критичну інфраструктуру. Це натякає на те, що відключення світла в країні будуть ще довго.

Читайте також:

Графіки відключень світла 6 вересня: у ДТЕК та Укренерго попередили українців

Добами без світла: українців приголомшили диким сценарієм

Тарифи на тепло затверджено: скільки платитимемо за комуналку в опалювальному сезоні