Міністерство оборони України працює над автоматизацією процесу видачі повісток, прагнучи зробити систему більш ефективною та прозорою.

За словами Олега Берестового, директора Департаменту інформаційних технологій Міністерства оборони, поточний процес вручення повісток розглядається як повільний та ресурсомісткий.

В даний час повістки видаються вручну, роздруковуються, а потім передаються відповідальній посадовій особі в ТЦК для підписання та завірення печаткою, що займає значний час та зусилля.

Для вирішення цієї проблеми Міністерство планує залучити до процесу Укрпошту та розробити нові функції, які дозволять генерувати повістки в електронному вигляді.

Повістка

Нова система використовуватиме електронний реєстр «Оберіг», де повістки автоматично створюватимуться та підписуватимуться з використанням електронного підпису керівника ТЦК, що виключить необхідність ручної обробки у призовних пунктах.

Популярні новини зараз

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повні

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Як позбутися мишей на дачі або в селі: просто посадіть ці рослини по периметру ділянки

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Берестовий зазначив, що цей автоматизований процес забезпечить більшу прозорість та забезпечить військово-політичному керівництву доступ до актуальної інформації про видачу повісток.

Хоча повістка буде формуватися в цифровому вигляді, її справжність все одно можна буде перевірити через мобільний додаток «Резерв+». Однак сама повістка не буде видно в додатку. Ця система спрямована на оптимізацію процесу, зберігаючи при цьому конфіденційність та цілісність повісток.

Читайте також:

Поблажкам кінець: ТЦК розпочали масові рейди не лише на вулицях – "улов" вже солідний

Порядок денний від ТЦК знайде кожного: навіть якщо немає прописки

На всіх юнаків чекають у ТЦК: що готує доля школярам