На півдні Німеччини неприємне вторгнення середземноморських мурах, відомих як Tapinoma magnum, спричинило серйозні проблеми для мешканців. Ці крихітні мурахи довжиною всього 2-3 мм швидко поширюються і створюють проблеми для місцевих громад, як повідомляє "BILD".

Вторгнення почалося у Швейцарії і швидко перемістилося до німецького прикордонного міста Леррах. Звідти мурахи поширилися в Кіль, Гейдельберг, Карлсруе і зовсім недавно Штутгарт.

Ці комахи відомі своєю руйнівною поведінкою, включаючи перегризання електричних проводів та інтернет-кабелів. Ця шкода привела до аварійних відключень електроенергії та зв'язку. Незважаючи на те, що ці мурахи не становлять ризику для людей, вони можуть викликати короткочасні алергічні реакції або психологічний стрес.

У Кілі мурахи завдали додаткової шкоди, проникнувши до будинків і знищивши садові огорожі. Особливо тривожною подією стало будівництво величезного мурашника, в якому мешкають мільйони мурах, на дитячому майданчику.

З міркувань безпеки, особливо для дітей, міська влада закрила ігровий майданчик, доки не буде знайдено вирішення проблеми зараження.

Влада працює над усуненням ситуації та пом'якшенням збитків, завданих цими інвазивними мурахами, але ситуація залишається складною, оскільки шкідники продовжують поширюватися.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Читайте також:

Повінь століття: чи накриє жахлива погода Україну після катастроф у ЄС – синоптики попередили

Як позбутися тарганів за один день і без хімії: зникнуть у моменті