У вересні в Україні відбулося суттєве зростання акцизів на пальне, що призвело до різкого зростання цін на автогаз протягом місяця.

Очікується, що ця тенденція до зростання цін збережеться і в жовтні, згідно з даними моніторингу консалтингової групи А-95, про що повідомляє enkorr.

У період із 1 по 8 жовтня середня роздрібна ціна на скраплений газ зросла на 54 копійки, досягнувши 33,77 грн за літр. Таке зростання цін відображає зростання оптових витрат, які підскочили на 980 грн до 56 120 грн за тонну.

Зростання цін було особливо помітне у кількох паливних мережах, включаючи Приват, Укрнафта, Shell, SOCAR, VST, Олас, VostokGaz, Рур груп, RLS, Luxwen та Rodnik, де вартість автогазу зросла на 1 грн і більше.

Проте найменше зростання спостерігалося у мережі KLO: ціни зросли на 0,35 грн, довівши вартість до 34,89 грн за літр. В інших мережах заправок зростання цін склало в середньому від 0,37 до 0,83 грн.

В Украине резко возросла стоимость автогаза на АЗС

Популярні новини зараз

Бронь та відстрочки переглянуть ТЦК: мобілізація включає масові перевірки

Надя Дорофєєва повідомила про небезпечну хворобу, наздогнала її під час туру: "Чи можна те чи це"

Нашестя мурах: як швидко позбутися комах на ділянці і що робити, якщо вони організували мурашник

Оновлення малинника: як це зробити без пересадки кущів, починайте вже восени

Показати ще

Станом на 8 жовтня співвідношення цін на бензин і скраплений газ становить майже 60%, що на 1% вище, ніж на початку місяця, і на 9% вище, ніж на початку вересня.

Перспективи для водіїв, які використовують скраплений газ, не виглядають оптимістичними. Оператори ринку очікують на подальше зростання оптових цін, насамперед за рахунок зростання витрат у іноземних постачальників.

Ці фактори у поєднанні з підвищеними акцизами, ймовірно, продовжать підштовхувати роздрібні ціни нагору, що ще більше вплине на споживачів у найближчі місяці.

Читайте також:

Скандальна ДТП у центрі Києва: автомобіль влетів у людей, водій прикрився Вакарчуком та Лідією Сметаною

Як правильно прогрівати авто, щоб воно не виявилося на звалищі: багато хто робить це неправильно

Штрафи за права водія – важливо знати всім, у кого є авто