Нещодавно повідомлялося те, що на Другий Саміт миру по Україні будуть однозначно запрошені представники Росії.

І поки Росія відхрещується від присутності на Саміті, а сам захід вже точно не пройде в листопаді, як обіцялося, стало відомо, чи стане він початком кінця війни в Україні.

Закінчення війни в Україні, фото: youtube.com

Посол України в Туреччині Василь Боднар сказав, відповідаючи на запитання на зустрічі з турецькими та іноземними ЗМІ, що це не означає обов'язкового проведення прямих двосторонніх переговорів України з країною-агресором.

"Логіка Саміту миру та Формули миру полягає в консолідації міжнародної спільноти на підтримку справедливого миру в Україні. Не йдеться про те, щоб посадити Україну навпроти Росії та слухати їх завищені вимоги. А ідея у тому, щоб міжнародне співтовариство, спільно з Україною, виробило основу для надійного світу та добиватися її реалізації від РФ", - сказав Василь Боднар.

Володимир Путін, фото: youtube.com

Популярні новини зараз

Надя Дорофєєва повідомила про небезпечну хворобу, наздогнала її під час туру: "Чи можна те чи це"

А ось такого ще не було: від ТЦК тепер не сховатися - мобілізація виходить на новий рівень

ТЦК дали більше повноважень: мобілізація та поліція церемонитися не стануть

Гідна заміна "Шубі": рецепт сільського салату з оселедцем та картоплею

Показати ще

Посол наголосив, що потенційна участь Росії у наступному Саміті миру не обов'язково означає, що це будуть прямі переговори. Вони йтимуть через країни, які погодяться бути посередниками.

"Ми планували провести цей саміт до кінця цього року. Але поки ці плани відкладаються через спроби Росії та деяких інших країн нав'язати свою точку зору щодо майбутнього. Думаю, про час і місце проведення цього заходу буде відомо ближче до кінця року", - сказав Василь Боднар.

Український дипломат висловив сподівання на активну участь Туреччини як у посередницьких зусиллях, так і у роботі цього саміту.

Володимир Путін та Реджеп Ердоган, фото: youtube.com

Читайте також:

Світ в Україні на умовах Росії: у США попередили, що це означатиме .

Дональд Трамп визнав, що має добрі стосунки з путіним і назвав свій план щодо війни Зеленському: "Вирішимо швидко".