Багато людей повідомляють про те, що почуваються «розбитими» вранці, часто приписуючи це недостатньому сну. Час вашого відпочинку також може суттєво впливати на те, наскільки ви відчуваєте себе відпочили.

В ідеалі ваш сон повинен бути поєднаний з нічним годинником, оскільки компенсація денним сном менш ефективна. Забезпечення 7-9 годин сну має вирішальне значення для оптимального відпочинку.

Наприклад, якщо вам потрібно прокидатися о 6:00 ранку, найкраще лягати спати близько 10:00 вечора. Це дозволяє спати близько 8 годин, що знижує ймовірність відчуття сонливості протягом дня. Якщо лягати спати о 10:00 вечора неможливо, намагайтеся до 11:00 вечора, щоб забезпечити собі щонайменше 7 годин відпочинку.

Важливо не лягати спати після опівночі, тому що після цього часу якість сну значно погіршується. Дослідження показують, що одна година сну до півночі коштує вдвічі більше, ніж одну годину сну після опівночі.

Здоровий сон. Фото: youtube.com

По можливості намагайтеся дотримуватися постійного відходу до сну близько 22:00, навіть якщо час вашого пробудження відрізняється. Це відповідає вашим природним біологічним ритмам та сприяє загальному покращенню якості сну.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Хоча працівники нічної зміни можуть зіткнутися з труднощами за такого графіка, ті, хто може дотримуватися цього розпорядку, швидше за все, виграють від покращення пильності та благополуччя.

Читайте також:

Як швидко позбутися неприємного запаху з взуття: у гостях точно не буде соромно

Погода у вересні почепить українців: які "сюрпризи" підкине перший місяць осені

Як легко і швидко відчистити газову плиту до блиску: будь-який жир і нагар зникнуть у моменті