Щоб не переплачувати за картоплю взимку, коли ціни зазвичай зростають, багато хто воліє запасатися ним восени.
У зв'язку з цим у мережі поділилися порадами щодо зберігання картоплі, щоб вона залишалася свіжою та смачною.
Правильні умови зберігання:
Картопля слід зберігати у прохолодному, темному та сухому місці при температурі від 2 до 4 градусів за Цельсієм. Ідеальними місцями є підвали або комори. Якщо їх немає, підійде звичайна шафа, за умови, що вона не піддається впливу прямих сонячних променів.
Якщо ви купили картоплю в сітках, найкраще перекласти її в коробки або ящики, щоб запобігти пошкодженню і забезпечити вентиляцію. Уникайте використання пластикових пакетів, оскільки волога може накопичуватися та викликати гниття. Якщо потрібний додатковий захист від світла, можна накрити його газетою.
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися
Перевірений часом спосіб зберегти картоплю свіжою - покласти в контейнер для зберігання кілька каштанів або жолудів. Ці натуральні матеріали виділяють речовини, які допомагають уповільнити процес проростання.
Читайте також:
Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом
Як отримати ліки безкоштовно: що для цього потрібно
Як повернути пишне цвітіння будь-якій рослині або вазону: допоможе лише одна таблетка з аптеки